Road to Nowhere

Vrijdag 18 mei 2007 – Schiphol -> Moscow

Vol goede moed vertrokken naar Schiphol. Daar aangekomen de tickets opgehaald en omdat we te vroeg waren voor de checkin nog een bakkie gedaan in een van de vele restaurants/coffeebars. Om 11 uur richting checkinbalie waar we moesten wachten want er was nog niemand. Na 15 minuten kwam eer een stewardess aangesukkeld met een erg Russisch gezicht en dat stond op onweer. Zeker niet goed geslapen. Enfin het inchecken ging verder voorspoedig en door de douane heen was ook geen probleem.

Na de aanschaf van sigaretten,  nu we buiten Europa reizen scheelt dat enorm in prijs, de lange weg naar pier D afgelegd alwaar bij gate 10 ons Aeroflot vliegtuig op de slurf aangesloten stond. Bij de veiligheidscheck mocht ik natuurlijk al,s enige weer mijn schoenen uitdoen omdat er metaal inzit, zei de man. Nou,als je dat al weet waarom moet ik ze dan uittrekken, want het metaal in mijn been is van groter formaat en toen ik door de poort liep zorgde dat zelfs niet tot het afgaan van het alarm. Ik vroeg me af of ie eigenlijk wel aanstond.

Maar goed, met een half uur vertraging kozen we om 13.40 uur het luchtruim.

De vlucht is voorspoedig gegaan en rond 19.00 landden we op Moskou SOV Airport.

Nando had ons al geprobeerd te bellen, maar tijdens stijgen en landen mag de mobiel niet aan.

Ook hier bij de douane geen problemen en eenmaal buiten snel een sigaretje opgestoken. Hier smste Nando ons dat ie vast zat in het verkeer en wat later zou zijn. Dus wij geduldig gewacht en de bewegingen op deze luchthaven gadegeslagen.

Na een uurtje kwam Nando aangelopen, keurig in pak, want hij kwam net van het werk. Met de bagagekar naar de auto gelopen en de zooi er in gepletterd. We stortten ons meteen in het drukke verkeer. De afstand tot zijn huis is ongeveer 30 km.

Onze eerste indrukken van Moskou waren overweldigend, wat een chaos op de weg. Iedereen doet maar wat en je ziet dan ook flink veel auto’s met schade. Tevens vallen er vele Lada’s stil omdat het zo heet is. Die staan dan gewoon midden op de weg het verkeer te blokkeren, maar iedereen vind dat doodnormaal, geen getoeter of gescheld.

Na een uurtje rijden aangekomen bij het appartement waar Nando verblijft zolang ie in Moskou werkt. Het ligt op de 10e verdieping en vanuit de ramen kijk je op het Kremlin aan de ene kant en op de Christus Verlosser Kathedraal [waar Jeltsin opgebaard heeft gelegen] aan de andere kant. Erg centraal dus.

Het was inmiddels al een uur of half tien onze magen knorden, dus zij n we te voet naar de overkant van de rivier gegaan om daar in een restaurant een enorme pizza naar binnen te werken. Biertje erbij, halve liter glazen, kleiner kennen ze niet.

Qua prijs is het echt niet duurder als bij ons, soms zelfs goedkoper.

Na deze maaltijd via de kathedraal en de daaraan gelieerde brug terug naar huis gelopen en na een drankje [vodka natuurlijk] heerlijk in slaap gevallen.