Road to Nowhere

[fok.nl] Het is Comic Sans MS dag

Het is de eerste vrijdag van juli, en dat betekent dat het weer Comic Sans MS dag is. In 2009 besloten 3FM-dj’s Coen en Sander het veelbesproken lettertype voor het eerst in het zonnetje te zetten, en sindsdien is deze dag uitgegroeid tot een jaarlijks event.

Om het tweetal, de Comic en Sans van 3FM, te citeren: “Het is de Pipo de Clown onder de lettertypes, valt bijna niet serieus te nemen en tóch schrijft de halve wereld verslagen / scripties / e-mails met Comic Sans als lettertype.” Reden genoeg om de eerste vrijdag van juli uit te roepen tot Comic Sans MS dag.

Diverse sites,waaronder die van 3FM, zijn speciaal voor deze dag in Comic Sans MS gezet en er wordt opgeroepen dit voorbeeld te volgen. FOK! is uiteraard niet de beroerdste, dus speciaal voor deze dag lees je dit artikel volledig in Comic Sans MS.

Het beruchte lettertype is in 1994 ontworpen door Vincent Connare en heeft sindsdien een enorme schare van fans opgebouwd. Over het ontstaan van het roemruchte font wordt verteld in deze video. Echter is er sindsdien ook een enorme schare van haters opgebouwd, die het lettertype maar walgelijk vinden. We raden hen aan vandaag het internet zoveel mogelijk te mijden en zich vooral naar bancomicsans.com te spoeden.