Road to Nowhere

Vakantie

1 2 3 6

zondag 27 mei 2007 – Moscow -> Schiphol

Vroeg op, ontbeten en rond half acht richting luchthaven. Er is bijna geen verkeer op de weg dit in tegenstelling tot door de weeks, dan staat er overal file. binnen een half uur zijn we op de luchthaven.

 

Daar is het wachten tot de check-in balie opengaat en dat duurt ff, maar na een kleine driekwartier uit onze neus gepeuterd te hebben kunnen we ons aanmelden voor de vlucht naar Amsterdam. Nando begeleidt ons tot aan de paspoortcontrole, die verloopt zonder problemen en we nemen afscheid. we meoten naar gate 15 en ook hier een intensieve controle, schoenen uit, riem af. Ook dit verloopt vlotjes.

De vliegreis duurt 3,5 uur, maar met 2 uur tijdsverschil landden we om 12 uur op Schiphol. Hier moeten we lang wachten op onze koffers, maar met die eenmaal in bezit en na een peukie zijn we binnen een uur in Den Haag.

Na een bakkie en een broodje bij Vienna is het weer fijn om thuis te zijn. Ook Hebbes is blij ons weer te zien. Alleen als ik de apparatuur aanzet springt de stop eruit en da’s minder. Het blijkt dat er een stroomstoring is geweest en dat onze koelkast ontdooid is. dus Inge is daar de gehele middag mee bezig geweest en heeft alles moeten weggooien. Maar goed, we zijn erg content met deze trip en danken nogmaals Nando voor de gastvrijheid en gezelligheid.

zaterdag 26 mei 2007 – Moscow

Lekker uitgeslapen en rustig ontbeten, tv gekeken enzo.

Rond het middaguur naar buiten voor een stadswandeling. Door de tuinen van het Kremlin naar de Lenin Bibliotheek en daar op het terras wat gegeten en gedronken.

Daarna met de metro naar Arbat om samen met Robert en Natalja een drankje te drinken.

Na dit gezellig samenzijn door naar het Kebab restaurant, een drankje een hapje en veel mensjes kijken. Het was druk in de wandelstraat, veel muziek en opgedirkte mensen.

Na onze magen gevuld te hebben voor de laatste keer naar het Coffee House.

Capuchino Supreme met gebak Coffee House, heerlijk.

Als finale de wandeling naar huis.

Inge heeft de gehele dag foto’s van Nando en mij gemaakt i.v.m. de Grandfather meeting in Moscow.

Conclusie van Inge en mij:

Na een moeilijke start, zoveel indrukken, begint deze stad nu eindelijk in onze harten te verdwijnen. Ondanks de anarchie en chaos bruist deze stad als geen andere.

Het drinken, de nachtclubs, erg veel Svetlana’s, het drukke verkeer, het Kremlin, de metro. Het hoort er bij en is fascinerend.

Nando, onwijs bedankt dat je ons deze mogelijkheid hebt geboden, het heeft ons weer veel geleerd.

We gaan ons nu, 23.30, klaar maken om te vertrekken. De zooi inpakken, een goede nachtrust en morgen vroeg op om op tijd op het vliegveld te zijn.

Ik zal morgenmiddag als we weer thuis zijn nog een afsluitend verhaal maken.

Tot dan.

1 2 3 6