Road to Nowhere

Maandag 10 juli 2006 – Ljungby [S] – Turku [FIN]

10 juli 2006

Ljungby – Stockholm 449 km

Stockholm – Turku [ferry] 321 km

7 uur, Gelukkig de motor staat er nog, dus gedouched en alles ingepakt, de motor naar de voordeur gereden, bullen naar beneden gebracht, een hele lange gang door en een trap naar beneden en alles opgeladen en vast gezet. Toen aan een welverdiend ontbijt begonnen, buiten op het terras. Het regende toen asl lichtjes, maar toen ik weg wilde rijden was het droog, dus kon ik de regenbroek in de tas laten. Die had ik later weÂ’ll nodig want na Jorkoping begon het te hozen. Ikdacht dat het zo weer over was want de lucht was plaatselijk erg donker, maar dat viel tegen en toen ik stopte om de rgenbroek alsnog aante trekken werd het weer droog. Toch maar aangetrokken dat ding, want je weet maar nooit. Het bleef dus droog. Rond drien en 450 kilometer verder kwam ik an in Stockholm. Regenbroek uit, want het begon aardig te broeien daaronder, omdat de zon wel erg fel aan de hemel stond. Ik ben meteen naar de terminal gegaan om een ticket te kopen, dat lukte maar zonder cabin, who cares, ghe ghe. Na nog wat te drinken ingeslagen te hebben ben ik naar de check-in gereden alwaar ik een uurtje of drie moest overbruggen voor dat we er door mochten. Het havencafe voldoet prima aan de voorwaarden om er relaxed de wachttijd door te bengen. Tegen de tijd, zes uur, dat de check-in openging ben ikterug geslenterd naar mijn motorfiets. Een andere motorrijder stond er al, een fin, en we raakten aan de praat. Even later kwam er nog een duits echtpaar aan op de motor, zonder ticket, dus heb ik ze het advies gegeven om zodra de check-in open ging er naar toe te gaan en te vragen of er nog plaats is. En dat lukte. Eenmaal door de check-in kwamen we weer in de wachtrij te staan en zoals gebruikeleijk stonden we vooraan maar gingen als laatste aan boord, omdat aan de achterkant van het schip de plaatsen voor de motorfietsen zijn. Eenmaal aan boord ben ik naar de sailor’s club gegaan en heb een bieretje gedronken, daarna ben ik wat gaan eten, rijst met kipcurry. Na nog een biertje in de sailor’s club volede ik me onprettig in de maagstreek, dus heb uik me heel rustig gehouden qua alcohol. Het optreden van de artiest was weer vermakelijk slecht en toen de bar sloot, om 2 uur, ben ik daar in slaap gevallen. Een onrustige nacht was mijn deel, omdat er veel russen aan boord waren die maarlawaai beleven maken. Ik heb toch nog 2 uur een uiltje kunne knappen. rond achten arriveerden we in Turku en Tua en Raikku stonde me op te wachten, moest weÂ’ll ff zoken naar ze want ze dachten dat iki via een andere uitgaan naar buiten kwam. De mobile telefoon bracht uitkomst.