Road to Nowhere

Harold

Le Havre

Vrijdag – We zijn heelhuids gearriveerd in Le Havre. Theater was makkelijk te vinden dankzij de hulp van Sygic, GPS routeplanner op de HTC Sensation. Na kennismaking met zeer relaxte aardeige mensen de spullen uit de auto gehaald en meteen de zaak opgezet en aangesloten. Alles werkt naar behoren. Daarna aan de pizza en de wijn, was lekker. Rond twaalven naar onze slaapplaats bij Patricia verderop in de stad.

Zaterdag – Heerlijk geslapen, ontbeten en gedouched. Bob neemt met Patricia zijn gedeelte van het programma door, met name de vertaling naar het frans. We gaan zo meteen richting theater nog ff alles doornemen, maar nu in het echie.

Woensdag 12 juli 2006 – Turku [FIN]

Woensdag 12 juli 2006 Rond half negen wordt ik wakker. Ik heb heerlijk geslapen en voel eigenlijk nu pas hoe moe ik ben/was. Na een fikse drol gedraaid te hebben ben ik buiten een sigaretje gaan roken. Tua is inmiddels ook op en komt me gezelschap houden. Ze gaat zo een bakkie maken en da’s hard nodig. BTW: het heeft flink geregend vanmorgen rond zessen, maar nu schijnt de zon weer volop. De rest van de morgen een beetje gelummeld en begin van de middag zijn we de stad in gegaan. Naar Mylly, een nieuwe mall nabij Bike World, alwaar ik een kampeertafel en slaapzak inlays en nieuwe slippers gekocht heb. En eindelijk bij Arnold’s mijn lang naar uitgekeken zoete gebakjes en heerlijke kofie gedronken heb. Na dit uitstapje weer naar huis, waar Raikku de motor en auto ging wassen en ik de kampeertafel ging uitproberen. Heel makkelijk in elkaar te zetten en zeer licht qua materiaal, tevens een klein pakketje in gevouwen toestand, dus ideaal voor op motorvakantie. Later die middag zijn we naar het centrum van Turku gegaan, het marktplein en de super mall. Heb 2 cd’s gekocht en wederom bij de Hesburger een maaltijdje genuttigd. ‘s Avonds kwam Thomas en vrouw langs voor de BBQ. Veel vlees, kip en worstjes en natuurlijk alcohol. Het was erg gezellig en het wordt hier niet echt donker dus was het al gauw een uur of een en besloot ik de slaapzak op te gaan zoeken.

Dinsdag 11 juli 2006 – Turku [FIN]

Dinsdag 11 juli 2006

Eenmaal bij hun thuis aangekomen, eerst een bakkie en ff rustig zitten, aklimatiseren het dat geloof ik. Daarna de motor afgeladen en naar de kelderkamer gebracht, lekker koel, gedouched en de kadootjes uitgedeeld. We zitten nu 12:15 op het terras bij te praten. Raikku is even weg, zijn achterband van zijn motor is versleten, tell me something new. raikku is weer terug en samen zetten we het achterwiel er weer in. Daarna is het tijd voor de boodschappen en de Hessburger. Tua blijft thuis in verband net haar schouder [ze is hieraan geopereerd omdat er en stukje bot en pezen niet goed stonden]. Raikku en ik gaan op pad om eten te kopen voor de bbq en voor mij een riem voor mijn korte broek [vergeten mee te nemen] en zippo fluid. Na alles gekocht te hebben rijden we naar de Hessburger en daarna nar huis terug om daar te geneieten van de lekkerste hamburger ter wereld. Wat een genot, veel beter dan Burger King en McDonalds. Mijn dag is nog beter dan ie al was. Later in de middag kwamen er mensen langs die een van de poodle puppies van Turre [moeder poodle] kwamen ophalen. Ik ben toen een middagdutje van een uur of drie gaan doen, want ben erg moe van de drie dagen rijden. Om 19 uur ben ik weer wakker en Raikku is ff weg naar een racetrack met vrienden. Ik heb bedankt voor de uitnodiging vanwege de moeheid. Rond half negen is ie weer terug en gaan we bijna eten, bijna, want eerst moet de satellietkaart in orde gemaakt worden, want die werkt niet meer. Eindelijk rond 23 uur gaan we aan tafel, het is al te laat voor de bbq, maar dat mag de pret niet drukken. Na het eten gaat Raikku nog verder met knutselen en ik val bijna in slaap op de bank, dus besluit ik naar bed te gaan. Een extra matras zorgt voor een goede verdiende nachtrust. Oja, ik ben ook nog twee keer gebeld op mijn mobiel. Eerst Rene van de Driehoekjes om te melden dat mijn Dymo-tape gearriveerd is en ‘savonds het CBS voor eenstatisties onderzoek. Beiden heb ik meegedeeld dat ik in Finland op vakantie ben, dus die bellen na 23 juli terug.

Maandag 10 juli 2006 – Ljungby [S] – Turku [FIN]

10 juli 2006

Ljungby – Stockholm 449 km

Stockholm – Turku [ferry] 321 km

7 uur, Gelukkig de motor staat er nog, dus gedouched en alles ingepakt, de motor naar de voordeur gereden, bullen naar beneden gebracht, een hele lange gang door en een trap naar beneden en alles opgeladen en vast gezet. Toen aan een welverdiend ontbijt begonnen, buiten op het terras. Het regende toen asl lichtjes, maar toen ik weg wilde rijden was het droog, dus kon ik de regenbroek in de tas laten. Die had ik later weÂ’ll nodig want na Jorkoping begon het te hozen. Ikdacht dat het zo weer over was want de lucht was plaatselijk erg donker, maar dat viel tegen en toen ik stopte om de rgenbroek alsnog aante trekken werd het weer droog. Toch maar aangetrokken dat ding, want je weet maar nooit. Het bleef dus droog. Rond drien en 450 kilometer verder kwam ik an in Stockholm. Regenbroek uit, want het begon aardig te broeien daaronder, omdat de zon wel erg fel aan de hemel stond. Ik ben meteen naar de terminal gegaan om een ticket te kopen, dat lukte maar zonder cabin, who cares, ghe ghe. Na nog wat te drinken ingeslagen te hebben ben ik naar de check-in gereden alwaar ik een uurtje of drie moest overbruggen voor dat we er door mochten. Het havencafe voldoet prima aan de voorwaarden om er relaxed de wachttijd door te bengen. Tegen de tijd, zes uur, dat de check-in openging ben ikterug geslenterd naar mijn motorfiets. Een andere motorrijder stond er al, een fin, en we raakten aan de praat. Even later kwam er nog een duits echtpaar aan op de motor, zonder ticket, dus heb ik ze het advies gegeven om zodra de check-in open ging er naar toe te gaan en te vragen of er nog plaats is. En dat lukte. Eenmaal door de check-in kwamen we weer in de wachtrij te staan en zoals gebruikeleijk stonden we vooraan maar gingen als laatste aan boord, omdat aan de achterkant van het schip de plaatsen voor de motorfietsen zijn. Eenmaal aan boord ben ik naar de sailor’s club gegaan en heb een bieretje gedronken, daarna ben ik wat gaan eten, rijst met kipcurry. Na nog een biertje in de sailor’s club volede ik me onprettig in de maagstreek, dus heb uik me heel rustig gehouden qua alcohol. Het optreden van de artiest was weer vermakelijk slecht en toen de bar sloot, om 2 uur, ben ik daar in slaap gevallen. Een onrustige nacht was mijn deel, omdat er veel russen aan boord waren die maarlawaai beleven maken. Ik heb toch nog 2 uur een uiltje kunne knappen. rond achten arriveerden we in Turku en Tua en Raikku stonde me op te wachten, moest weÂ’ll ff zoken naar ze want ze dachten dat iki via een andere uitgaan naar buiten kwam. De mobile telefoon bracht uitkomst.